Наставниот план
TALMIL

Наставниот план

Наставниот план, пред сè, ќе ви овозможи да разберете што е медиумската и информациска писменост (МИП) и улогата на ова образование во ерата на дигиталното општество.

Исто така, ќе ги откриете главните поими што треба да се пренесат (свет на медиумите, проверка на фактите, деконструкција на лажните вести, итн.), како и иновативните методи за анимирање на работилниците за МИП кои овозможуваат активно мобилизирање на вашите ученици преку занимливи искуства , како создавање на училишен медиум.

 

Ќе се движите низ наставниот план согласно вашите специфични образовни потреби, благодарение на модуларниот план за обука и можноста да ги преземате “педагошките“ листови, листовите “практични активности“ како и листовите за “оценување на вештините“ .

Пристапете до планот “клуч на рака“

 

 

за да ги откриете содржините на сесии за обука


Пристапете до планот “по избор“

 

 

за да извршите пребарување насочено кон одреден лист