Дел за млади
TALMIL

Дел за млади

Овој простор е посветен на учениците, и пошироко на младината на Балканот.

 

Ве покануваме овде, независно или како надополнување на вашата обука за медиумска писненост, да ги развиете вашите знаења за сосдавање информации и за нивна анализа во балканскиот контекст.

Во делот за млади, можете, на пример, да ја откриете професијата новинар, да ја тестирате вашата способност да ги препознавате лажните вести, па дури и да започнете да пишувате статија; Ви се нуди дури и инспиративна новинарска авантура: да создадете, сам или со вашите пријатели, едно онлајн веб-списание за да станете вистински репортер!

ГИ ОТКРИВАМ МЕДИУМИТЕ

 

 

За откривање на медиумите преку тематските содржини.
  
  

 

КВИЗОВИ И ПРАКТИЧНИ АКТИВНОСТИ

 

 

Квизови за тестирање на сопствените знаења за медиумите и способноста да се препознаваат лажните вести; Практични активности за да се започне со праксата на новинарството!

 

ГО СОЗДАВАМ СОПСТВЕНОТО ВЕБ-СПИСАНИЕ

 

 

Пристап до апликација Madmagz за создавање на сопствен весник од А до Ш !
  

 

ДОПОЛНИТЕЛНИ
ЗАБАВНИ РЕСУРСИ

 

 

Онлајн педагошки ресурси и искуства за тестирање и зајакнување на вашето знаење.